Friday, May 20, 2011

Κριστίν Λαγκάρντ: «Ορος για επιπλέον στήριξη η προώθηση των μέτρων»

Το Βήμα
20 Μαΐου 2011

«Πρέπει πρώτα η Ελλάδα να παρουσιάσει τα απαιτούμενα αποτελέσματα, και έπειτα μπορούμε να συζητήσουμε για επιπλέον στήριξη» τονίζει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών -και από τις επικρατέστερες υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΔΝΤ- Κριστίν Λαγκάρντ, δίνοντας τελεσίγραφο στην Ελλάδα να επισπεύσει τις κινήσεις δημοσιονομικές εξυγίανσης, ιδιαίτερα στον τομέα των εξαγγελθέντων ιδιωτικοποιήσεων.

Η Ευρωζώνη θα κάνει το παν για να αποφευχθεί ελληνική χρεοκοπία, διαβεβαίωσε η Γαλλίδα υπουργός σε συνέντευξή της στην αυστριακή Der Standard.

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η ίδια απέκλεισε βίαιη αναδιάρθρωση, αλλά δηλώνει ότι το Παρίσι θα δεχόταν οτιδήποτε εξασφάλιζε τη συμφωνία των πιστωτών.

Ειδικότερα, η Γαλλίδα αξιωματούχος αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά τον τελευταίο χρόνο, μειώνοντας το έλλειμμα κατά 5% και περικόπτοντας σημαντικά τις δαπάνες, αλλά τόνισε ότι στον τομέα των εξαγγελθέντων ιδιωτικοποιήσεων «δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόοδος, η Αθήνα δεν αντιδρά αρκετά γρήγορα».

Περισσότερα

No comments: