Thursday, June 23, 2011

Ανωριμότητα

του Γιώργου Λακόπουλου

Τα Νέα

23 Ιουνίου 2011

Πολύ συχνά στην πολιτική µια µικρή κίνηση, προερχόµενη από ελλιπή αίσθηση των πραγµάτων, µπορεί να κάνει µεγάλη ζηµιά. Το είδαµε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή. Μια ατυχής διατύπωση του Θόδωρου Πάγκαλου µε ιστορικό – και ασφαλώς λανθασµένο – περιεχόµενο, οδήγησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.∆. να κάνει επίδειξη πολλών αδυναµιών του µαζί. Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί µια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, ο επικεφαλής των βουλευτών της αξιωµατικής αντιπολίτευσης τους απέσυρε από την αίθουσα – αγεληδόν.

Θεώρησε ότι προσέβαλε το κόµµα του ο αντιπρόεδρος λέγοντας ότι η πρώτη δηµοκρατική κυβέρνηση χωρίς έξωθεν κηδεµόνες και τα συναφή αναδείχθηκε το 1981. Όπως θα προσβαλλόταν κάποιος στο καφενείο αν του έλεγαν ότι παλιά η οµάδα του κέρδισε παιχνίδι µε ανύπαρκτο πέναλτι. Λες και δεν έγιναν ποτέ στη Βουλή απίθανοι υπαινιγµοί για τον Ανδρέα Παπανδρέου – χωρίς φυσικά να αποσυρθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε!

Απόντος του αρχηγού ενός κόµµατος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ασκεί τα προνόµιά του στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Αραγε είχε την επίνευση του αρχηγού της Ν.∆. η απόφαση για αποχώρηση των βουλευτών της; Αν την είχε, γιατί δεν έµπαινε στην αίθουσα να την αναγγείλει ο ίδιος, ώστε να έχει την αντίστοιχη βαρύτητα; Αν όχι, γιατί δεν έχει απαλλάξει ήδη από τα καθήκοντά του τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο;

Περισσότερα

No comments: