Wednesday, October 17, 2012

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έβαλαν λουκέτο 100.000 επιχειρήσεις

in.gr
17 Οκτωβρίου 2012

Η πολιτική εσωτερικής υποτίμησης έχει οδηγήσει σε διακοπή εργασιών 100.000 επιχειρήσεις τα τελευταία 2½ χρόνια, με αποτέλεσμα να χαθούν περί τις 500.000 θέσεις εργασίας, επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Ο ιδιωτικός τομέας και ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν «γονατίσει», τονίζει και με επιστολή της ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων.

Τα νούμερα από τη Eurostat δείχνουν ότι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης απειλεί τις αντοχές της κοινωνίας, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και οδηγεί σε μαζική καταστροφή θέσεων εργασίας, δεν επιτρέπει κυβερνητικούς και κομματικούς απομονωτισμούς και μονομερείς αποφάσεις, σημειώνει στη σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ: «η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, έχει οδηγήσει σε διακοπή εργασιών 100.000 επιχειρήσεις (καθαρή μείωση) τα τελευταία 2½ χρόνια. Στοιχεία που επιβεβαιώνονται και από την Eurostat.»

» Σε ό,τι αφορά δε τις θέσεις απασχόλησης, χάθηκαν περί τις 500.000 από το 2010 έως σήμερα στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση να τείνει να μετατραπεί και σε έντονα ανθρωπιστική».

«Ο ιδιωτικός τομέας και ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν 'γονατίσει'» τονίζει.

Περισσότερα

No comments: