Tuesday, June 7, 2011

Αμεση δράση υπέρ Ελλάδας ζητά ο Σόιμπλε από ΕΚΤ - ΔΝΤ

Το Βήμα
7 Ιουνίου 2011

Μία νέα στήριξη, και μάλιστα αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί χρεοκοπία της Ελλάδας, τονίζει ο Β. Σόιμπλε, και στο πλαίσιο αυτό ζητά με επιστολή του στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ τη διευκόλυνση της συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία για το ελληνικό χρέος.

Η συμμετοχή τους είναι απαράβατος όρος για οποιαδήποτε νέα βοήθεια, επαναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός πιστός στην σκληρή γραμμή του Βερολίνου στην επιστολή του, γνώση της οποίας επικαλείται η γερμανική Welt.

Την ίδια στιγμή, και το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων ανέφερε ως «εφικτή» την εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών επενδυτών από τις απαιτήσεις τους έναντι της Ελλάδας, διά στόματοςτου γενικού γραμματέα του Κρίστιαν Λίντνερ.

Εκτίμησε δε ότι επιμήκυνση των πιστώσεων στην Ελλάδα θα είναι προς όφελος των χρηματαγορών, των ίδιων των Ελλήνων, όπως και των Γερμανών φορολογουμένων: «Για εμάς, είναι σημαντικό να τεθούν ορισμένες σαφείς αξιώσεις εκ μέρους της ομοσπονδιακής βουλής» ανέφερε ο Κρ. Λίντνερ, ενώ στο Βερολίνο κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις των κομμάτων του Κοινοβουλίου εν όψει του καθορισμού της γερμανικής στάσης απέναντι στη νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

Περισσότερα

No comments: