Sunday, June 26, 2011

Στο Μαξίµου!

του Γιάννη Πρετεντέρη

Το Βήμα

26 Ιουνίου 2011

«Εµείς δεν πουλάµε και δεν πουλιόµαστε» δήλωνε ένα τεράστιο πανό που έφερε την υπογραφή «ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ» και αναρτήθηκε πρoσφάτως έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Αναρωτήθηκα τι ακριβώς εννοούν.

∆ιότι αποτελεί προφανές δικαίωµα και απολύτως αξιοπρεπή επιλογή εκείνων που έφτιαξαν το πανό να µη θέλουν να πουληθούν – ποιος θα µπορούσε άλλωστε να τους ζητήσει το αντίθετο; Αλλά τι εννοούν όταν λένε ότι δεν πουλάνε;

∆ιότι αν δεν πουλάνε τα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους, κάνουν πολύ καλά και δικαίωµά τους. Αλλά αν εννοούν ότι δεν πουλάνε τη ∆ΕΗ, πώς µπορούν να πουλήσουν ή να µην πουλήσουν κάτι που δεν τους ανήκει; Εξ όσων γνωρίζω, το 51% της ∆ΕΗ ανήκει στο ∆ηµόσιο – σε καµία ΓΕΝΟΠ και σε κανένα συνδικάτο, εντός ή εκτός ∆ΕΗ.

Προ δύο ηµερών η ΓΕΝΟΠ κατέλαβε (συµβολικά) το υπουργείο Μεταφορών. Και αυτό επειδή, όπως εξήγησαν οι συνδικαλιστές, το υπουργείο χρωστάει στη ∆ΕΗ 145 εκατ. ευρώ.

Πάλι αναρωτήθηκα, λοιπόν, µήπως ήταν χρήσιµο κάποια στιγµή αυτοί οι δραστήριοι άνθρωποι να αποφασίσουν τι ακριβώς επαγγέλλονται. Είναι ιδιοκτήτες της ∆ΕΗ; Είναι εισπράκτορες της ∆ΕΗ; Ή µήπως εκπρόσωποι των εργαζοµένων στη ∆ΕΗ;

Περισσότερα

No comments: