Wednesday, May 23, 2012

Ο πιο καλός ο μαθητής

του Αριστείδη Χατζή

Τα Νέα

23 Μαΐου 2012

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η υστερία που έχει καταλάβει τις ελληνικές πολιτικές και πνευματικές ελίτ στην προοπτική κατάληψης των ανακτόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αμέτρητα τα κείμενα που έχουν γραφτεί με πανομοιότυπο συμπέρασμα: Τυχόν κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Ιουνίου θα οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή. Θα βρεθούμε εκτός ευρωζώνης, ίσως και εκτός ΕΕ, παρίες, πεπτωκότες, αφορισμένοι. Και το χειρότερο απ' όλα: θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα δημεύσουν τις καταθέσεις μας. Φυσικά κάθε επιπλέον άρθρο απελπισίας και κάθε φιλική ή χοντροκομμένη σύσταση από την Εσπερία προσθέτει μερικές ακόμη χιλιάδες ψήφους στην κόκκινη «αυτοκρατορία του κακού».

Θα μου επιτρέψετε να μην ανησυχώ, αλλά να το διασκεδάζω. Γιατί μου φαίνεται ιδιαίτερα φαιδρό, σχεδόν ξεκαρδιστικό, να ανησυχούν όσοι ανησυχούν επειδή θα τους διαδεχθεί ο καλύτερος μαθητής τους. Το πολύ πολύ να τον κατηγορήσουμε για πατροκτονία. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Η αλαζονεία, η αμετροέπεια, το θράσος και ο ελληναράδικος τσαμπουκάς του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα γονίδια που κληρονόμησε από τους πνευματικούς του πατέρες στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Μου θυμίζουν για παράδειγμα αμέτρητους παλαιούς και νεότερους συναδέλφους του που, αφού δοξάστηκαν στη φοιτητική ή συντεχνιακή συνδικαλιστική τσογλανιά ή μεγαλούργησαν στην ανεγκέφαλη προσωπολατρία, κατέλαβαν επάξια τις θέσεις των πατέρων του έθνους.

Η κουτοπόνηρη άγνοια, ο οικονομικός αναλφαβητισμός και ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι ίδιον μόνο του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλων όσοι σαν αυτόν αποτελούν άριστα δείγματα του είδους homo-komatoskylus, που συνελήφθησαν σε κομματικούς σωλήνες και ενηλικιώθηκαν στα ανώτατα κομματικά εκπαιδευτήρια. Ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν την ελληνική Παιδεία στον ευτελισμό του δημοκρατικού πέντε και στην εξ αποστάσεως πανεπιστημιακή εκπαίδευση της μετριότητας, στη νομιμοποίηση της βίας κατά των διαφωνούντων, στον φασισμό των καταλήψεων και στον εξοβελισμό κάθε έννοιας αξιοκρατίας, αξιολόγησης και οργάνωσης; Ποιοι ήταν αυτοί που ανέδειξαν αμόρφωτους και ανεπάγγελτους σε στελέχη και υπουργούς, αλλά και ποιοι ήταν αυτοί που τα ανέχτηκαν όλα αυτά και εμπόδισαν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης με νύχια και με δόντια;

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου 

Εδώ θα βρείτε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στα Νέα (PDF)


Ανδρέας Πετρουλάκης (Καθημερινή, 23/5/2012)
Γιάννης Ιωάννου (Έθνος, 15/1/2013)
Ανδρέας Πετρουλάκης (15/1/2013)

1 comment:

Anonymous said...

- Σκέτη απαισιοδοξία, αλλά, δυστυχώς, έχετε δίκηο.
- Κάποια φωνή λογικής, με πρακτικές λύσεις, προσπάθησε να ακουστεί, αλλά, δεν είναι "της μόδας"...........