Thursday, January 17, 2013

Αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου προτείνει ο καθ. Νικόλαος Οικονομίδης

συνέντευξη στον Δημήτρη Μανή

Voice of America

17 Ιανουαρίου 2013

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΔΝΤ για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, ο Νικόλαος Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στις απαιτούμενες αλλαγές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου.

Όπως είπε: «Η ανακοίνωση του ΔΝΤ ήτανε αναμενόμενη και νομίζω ότι δείχνει και αυτή ότι τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο. Τα χρήματα ήρθαν πριν από μερικές εβδομάδες από την ΕΕ και έγινε η αναχρηματοδότηση των τραπεζών και τώρα με αυτή την ανακοίνωση του ΔΝΤ τα πράγματα προφανώς πάνε προς το καλύτερο. Νομίζω ότι τα ταμειακά προβλήματα της Ελλάδας έχουν λυθεί για τουλάχιστον μερικούς μήνες και εκείνο που πραγματικά χρειάζεται τώρα είναι να δουλέψει η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου».

Ο κ. Οικονομίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα θέσπισης ενός νέου φορέα που θα αναλάβει την είσπραξη των φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα: «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, χρειάζεται να ανοίξουν οι αγορές εργασίας, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και πάνω απ’ όλα χρειάζεται να λυθεί το φορολογικό πρόβλημα, το πρόβλημα είσπραξης των φορολογικών εσόδων».

Περισσότερα

No comments: