Saturday, January 22, 2011

Εξεταστική και Siemens

του Στέφανου Μάνου

Καθημερινή

22 Ιανουαρίου 2011

Επειτα από πολύμηνες συνεδριάσεις κατέληξε η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens εκεί από όπου ξεκίνησε, να έχει… υποψίες!

Εγραψα για πρώτη φορά στην Καθημερινή για τη Siemens τον Ιανουάριο του 2008. Είχαμε τότε κυβέρνηση Καραμανλή στην αρχή της δεύτερης θητείας της: «Το ερώτημα είναι τι έχει κάνει η πολιτεία στο πλαίσιο της “μηδενικής ανοχής” για να αποκαλύψει αυτούς που δωροδοκήθηκαν. Νομίζω τίποτε. Τίποτε απολύτως. Αν μια κολοσσιαία γερμανική εταιρεία κατέφυγε στις υπηρεσίες μιας αμερικανικής εταιρείας, γιατί δεν μπορεί να κάνει το ίδιο η ελληνική κυβέρνηση; Πελάτες της Siemens στην Ελλάδα είναι το ελληνικό Δημόσιο, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, το μετρό κ. ά. Δεν θα έπρεπε το ελληνικό Δημόσιο να ανακοινώσει στη Siemens ότι για όσο διάστημα παραμένουν άγνωστοι οι αποδέκτες των «δώρων» της στην Ελλάδα αποκλείεται από τις προμήθειες του κράτους και των ΔΕΚΟ;».

Οι αναγνώστες που πληρώνουν φόρους πρέπει να κατανοήσουν ότι τα «δώρα» της Siemens σε μεσάζοντες, αν δεν είχαν δοθεί, θα δίνονταν στο ελληνικό Δημόσιο σε μορφή έκπτωσης. Πληρώσαμε δηλαδή ό, τι αγοράσαμε από τη Siemens κατά τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ακριβότερα. Οι φορολογούμενοι πληρώσαμε τις μίζες.

Περισσότερα

No comments: