Saturday, February 19, 2011

Επικίνδυνο σιωπητήριο ελεγκτών

του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Καθημερινή

19 Φεβρουαρίου 2011

Το δικαίωμα όλων, ανεξαιρέτως, στη διατύπωση της γνώμης τους είναι αυτονόητο. Στις ανοικτές κοινωνίες. Στα δημοκρατικά κράτη. Στο κράτος μας, παραζαλισμένο από μια μεθυστική δόση λαϊκισμού, η κυβέρνηση διαδηλώνει την πρόθεσή της να απαγορεύσει στους «ελεγκτές» της Τριμερούς την παροχή συνεντεύξεων. Αν χρειαζόταν κάποια σοβαρή ένδειξη πόσο άσχημα εξελίσσονται τα πράγματα, τώρα την έχουμε.

Η καλύτερη απόδειξη της σύγχυσης στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, ήρθε από εκείνον που έχει την υποχρέωση να υπερασπιστεί τη δημόσια παρουσία της τρόικας, τον υπουργό των Οικονομικών.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πολύ καλά «βολευόταν» με τα καλά λόγια της τρόικας και των πολλών άλλων «ξένων», τόσο καιρό. Μόνον ψευδοσοσιαλιστές σε κρυπτοδικτατορικά καθεστώτα, από μιαν άλλη εποχή, μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα έφταναν στο σημείο να απειλούν τον αγγελιοφόρο επειδή δεν τους αρέσει το μήνυμα που κομίζει. Πάντως, στην αυτογελοιοποίηση η κυβέρνηση δεν ήταν καθόλου μόνη. Σύμπασα η αντιπολίτευση, σε όλο το πολιτικό φάσμα, συμφώνησε ότι το «δάκτυλο» του κ. Τόμσεν ήταν «απειλητικό».

Περισσότερα

No comments: