Saturday, May 28, 2011

Λ. Παπαδήμος: «Παράλογη και νομικά αδύνατη η έξοδος μας από το ευρώ»

Τα Νέα
28 Μαΐου 2011

«Οι κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα «δεν αποτελούν για μας λόγω για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου» διαμηνύει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Παράλογη και νομικά αδύνατη χαρακτήρισε την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ ο επίτιμος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Ο κ. Παπαδήμος όποίος μίλησε σε περιφερειακό συνέδριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και στο οποίο συμμετείχαν 13 χώρες με υπουργούς Οικονομικών και πρώην και νυν διοικητές κεντρικών τραπεζών αλλά και ανώτατα στελέχη του ΔΝΤ.

Στο συνέδριο που είχε ως επίκεντρο το «ελληνικό πρόβλημα» μίλησε και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες άφησε να εννοηθεί ότι αν το ΔΝΤ δεν καταβάλει την πέμπτη δόση στην Ελλάδα τότε ότι η Ολλανδία θα είναι αρνητική και πρόσθεσε ότι οι κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα «δεν αποτελούν για μας λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου».

Περισσότερα

No comments: