Sunday, February 13, 2011

Τι κάνεις όταν χρωστάς και δεν έχεις χρήματα;

του Τάσου Τέλλογλου

Protagon.gr

13 Φεβρουαρίου 2011

Οι... νορμάλ άνθρωποι πουλάνε τα ασημικά του σπιτιού και οι επιχειρήσεις πουλάνε τμήματα της δραστηριότητάς τους. Είναι κοινό μυστικό ότι στις Τράπεζες και στα πολιτικά γραφεία συζητείται εδώ και πολλούς μήνες η Ελλάδα να καταβάλλει ένα μεγάλο ποσό για το χρέος ώστε να μπορέσει να βγει στις αγορές. Οι ιδέες που έχω ακούσει είναι πολλές, από το να μπει φόρος στις καταθέσεις μέχρι να πουληθούν τμήματα της δημόσιας περιουσίας μαζικά .

Το είχε προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση για να μην γίνουν νέες περικοπές, το είχε προτείνει το ΙΟΒΕ, το είχαν προτείνει και στην πιο χυδαία του μορφή εκπρόσωποι των ξένων δανειστών μας. Όταν πτωχεύαμε την εποχή του Εδουάρδου Λω κρατούσε μέρος των καθημερινών εσόδων του κράτους από τα «μονοπώλια» (τους έμμεσους φόρους της εποχής).

Θέλουμε να επιμηκύνουμε τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους μας, που σημαίνει απλά ότι θέλουμε το σύνολο του χρέους να το μεταφέρουμε στις πλάτες της επόμενης γενιάς. Χωρίς να κάνουμε αναδιάρθρωση, μιας και σε αντίθεση με ό,τι λέγεται το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων μας το έχουν Έλληνες (ιδιώτες, τράπεζες, ταμεία). Δεν θέλουμε να μειώσουμε άλλο μισθούς και συντάξεις, δεν θέλουμε απολύσεις στο δημόσιο δεν μπορούμε να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή και θέλουμε να πληρώσουμε τα χρέη μας. Με τι; Διαβάζοντας τις δηλώσεις της «πολιτικής ηγεσίας» της χώρας αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί που φωνάζουν από την αριστερά ως την κα. Μπακογιάννη και φυσικά την κυβέρνηση κοροϊδεύουν τον κόσμο κάνοντας ασκήσεις «εθνικής αξιοπρέπειας». Όταν είσαι εθνικά αξιοπρεπής απλά δεν χρωστάς 1,5 ΑΕΠ.

Περισσότερα

No comments: