Wednesday, March 9, 2011

ΗΠΑ πιέζουν Μέρκελ για το ελληνικό χρέος

Το Βήμα
8 Μαρτίου 2011

Βέβαιος ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σχετικά με την συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη εμφανίστηκε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ μετά τη συνάντησή του με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

«Οι ηγέτες ολόκληρης της Ευρώπης, όχι μόνο ο παριστάμενος υπουργός (Σόιμπλε), έχουν πράξει μέχρι σήμερα ό,τι ήταν αναγκαίο και έχουν καταστήσει σαφές ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί στο εξής όχι μόνο για τη στήριξη του ευρώ αλλά και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές οικονομίες» τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής του στη Γερμανία συναντήθηκε επίσης και με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

«Οι συζητήσεις που είχα επιβεβαίωσαν την πεποίθησή μου ότι οι ευρωπαϊκές αρχές αντιλαμβάνονται τι είναι απαραίτητο να γίνει» δήλωσε ο Γκάιτνερ αναφερόμενος στις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν στις προσεχείς Συνόδους Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα

No comments: