Sunday, May 22, 2011

Ενα βήµα πριν από το χρεοστάσιο...

του Ζώη Τσώλη

Το Βήμα

22 Μαΐου 2011

Περάσαµε τα δύσκολα; Προφανώς όχι. Η οικονοµία εξακολουθεί να είναι σε βαθιά ύφεση και έχω απόλυτη επίγνωση του γεγονότος ότι, πολλές φορές , όταν κάποιος αναφέρεται σε µακροοικονοµικά στοιχεία, αυτά ηχούν περιττά στον άνθρωπο οοποίος έχασε µόλις τη δουλειά του, στον επαγγελµατία ο οποίος αγωνίζεται να κρατήσει το µαγαζί του ή την επιχείρησή του ανοιχτή και στην οικογένεια η οποία δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα, γιατί µειώθηκαν οι αποδοχές της, γιατί έχουν αυξηθεί οι φόροι.

Η τελευταία οµιλία του υπουργού επί των Οικονοµικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προφανώς έζησε την τέλεια καταιγίδα στα δύο ταξίδια του στο Λουξεµβούργο και στις Βρυξέλλες όπου οι δανειστές µας καθόρισαν την πορεία πλεύσης που πρέπει να ακολουθήσει στο εξής η χώρα για να συνεχίζουν να µας δανείζουν και να αποφύγουµε το «χρεοστάσιο», είναι η ωµή πραγµατικότητα.

Και είναι η πρώτη ίσως φορά έπειτα από 18 µήνες στο τιµόνι της οικονοµίας που ο υπουργός µίλησε κάτω από το βάρος της συναισθηµατικής φόρτισης και των ευθυνών. Ισως γι’ αυτόν τον λόγο έχουν µεγαλύτερη σηµασία αυτή τη στιγµή τα όσα επισήµανε.

Περισσότερα

No comments: