Friday, May 20, 2011

Κούνια που μας κούναγε!

του Γιώργου Λακόπουλου

Protagon.gr

20 Μαΐου 2011

Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που όταν ακούν για το ενδεχόμενο να αποβληθεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, παίρνουν περισπούδαστο ύφος και απαντούν: «αυτό δεν γίνεται».

Έτσι διαμορφώθηκε σταδιακά η συλλογική πεποίθηση ότι ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, έξοδος από το ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν προβλέπεται βρε αδελφέ, πως το λένε. Με άλλα λόγια έτσι και τους κατσικωθήκαμε, θέλουν δεν θέλουν θα μας ανεχτούν. Και μπορεί να γκρινιάζουν τώρα, αλλά στο τέλος θα μας τα δώσουν τα λεφτά. Σιγά μη ρισκάρουν τώρα φασαρίες με την Ελλάδα. Στο κάτω –κάτω τι είναι η ελληνική οικονομία; Ένα ασήμαντο μέγεθος.

Υπάρχει απάντηση για όλα αυτά; Υπάρχει. Και είναι η έξης: κούνια που μας κούναγε. Αν υπάρχουν δημόσια πρόσωπα που είναι τόσο μακριά νυχτωμένα σε σχέση με όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στην Ευρωζώνη, είναι επικίνδυνα. Αν καλλιεργούν τον εφησυχασμό απλώς μας οδηγούν να σκάψουμε τον λάκκο μας μια ώρα αρχύτερα. Γιατί όσοι παρακολουθούν στοιχειωδώς τα πράγματα μπορούν να αντιληφτούν ότι η Ελλάδα βγαίνει και παραβγαίνει από την Ευρωζώνη.

Περισσότερα

No comments: