Friday, May 20, 2011

Η πιστοποίηση της κοροϊδίας

του Πάσχου Μανδραβέλη

Καθημερινή

20 Μαΐου 2011

Γράφαμε προχθές ότι φτάσαμε να μιλάμε για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όχι επειδή απέτυχε το Μνημόνιο, αλλά επειδή δεν εφαρμόζεται. Αναφέραμε ότι υπάρχουν πολλοί «φιλεύσπλαχνοι» υπουργοί που ό, τι περιέκοψε το Μνημόνιο το έδωσαν σε υπερωρίες και οδοιπορικά. Οτι προσπαθώντας να κοροϊδέψουν την τρόικα στην ουσία κοροϊδεύουν τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και νιώθουν ότι οι θυσίες τους πάνε χαμένες.

Κατά μία σατανική σύμπτωση, την ίδια ημέρα δημοσίευσης του άρθρου (18.5.2011) ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας εξέδωσε μια ανακοίνωση για να πιστοποιήσει πως «πολλοί δεν καταλαβαίνουν -ούτε στην κυβέρνηση, πόσω δε μάλλον στον κρατικό μηχανισμό- ότι, ακόμη και αν κοροϊδέψουμε την τρόικα, δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε την οικονομία. Οτιδήποτε δεν περικόπτουμε σήμερα, θα εμφανιστεί αύριο και με τόκο».

Στην ανακοίνωση του Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας αναφέρονται τα εξής: «Συναδέλφισσες-οι. Μετά από τις παρεμβάσεις του Συλλόγου μας και τις απαραίτητες ενέργειες από την υπουργό, κ. Λούκα Κατσέλη, αλλά και τη γενική γραμματέα, κ. Αννα Στρατινάκη, σας γνωρίζουμε ότι επιλύθηκε το θέμα καταβολής της υπερωριακής αμοιβής μας. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες και πάλι του Συλλόγου μας έστω και με οριακή πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας αποφασίστηκε η χορήγηση και για φέτος των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού με τις ίδιες προϋποθέσεις που μας χορηγούνταν επί σειρά ετών... Το νόμιμο και κεκτημένο επί σειρά ετών δικαίωμα χορήγησης δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού στους συναδέλφους μας με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες με την απόφαση αυτή συνεχίζεται. Βεβαίως, και η συγκεκριμένη αυτή απόφαση έχει πολέμιους “τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών”. Εμείς, πάντως, σαν Σύλλογος θα στηρίξουμε την απόφαση αυτή με όλες μας τις δυνάμεις και βεβαίως και αυτούς που την ψήφισαν».

Περισσότερα

No comments: