Monday, May 16, 2011

Eurogroup καλεί τρόικα για Ελλάδα

Το Βήμα
16 Μαΐου 2011

Νέα τροπή παίρνει η "ευρωπαϊκή επιχείρηση" αντιμετώπισης της ελληνικής οικονομικής κρίσης καθώς για πρώτη φορά καλείται στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνεδρίασης των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin η τρόικα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο έλεγχος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα η τρόικα επρόκειτο να ανακοινώσει τα συμπεράσματα της στις 18 του μηνός, την ερχόμενη Τετάρτη, κι εν συνεχεία να ανακοινωθούν τα διορθωτικά μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2011 και οι δράσεις για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ομως οι εξελίξεις φραίνεται ότι τρέχουν κι όπως σημειώνουν οικονομικοί κύκλοι ίσως πλέον απαιτείται "πολιτική βούληση" για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαγνώστηκαν κατά τον έλεγχο (διεύρυνση ελλειμάτων, καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών) αλλά και για την καταβολή της πέμπτης δόσης της βοήθειας των 12 δισ. ευρώ που έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί τον Ιούνιο.

Τουλάχιστον έτσι ερμηνεύουν την πρόσκληση των τεχνοκρατών της τρόικας των Ματθίας Μορς (ΕΕ), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) για τις Βρυξέλλες οι οποίοι ήδη αναχώρησαν από την Αθήνα, προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που ξεκινά τη Δευτέρα.

Περισσότερα

No comments: