Sunday, March 13, 2011

Από τη θεραπεία-σοκ στην ήπια προσαρμογή

του Ζώη Τσώλη

Το Βήμα

13 Μαρτίου 2011

«Με το να επιμείνει κανείς να αποκαταστήσει η Ελλάδα τη δημοσιονομική ισορροπία της σε τρία χρόνια, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέα προβλήματα».
Με τη δήλωσή της αυτή παραμονές της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ έδειξε ότι μπορεί αν το θελήσει να κόψει τον «γόρδιο δεσμό» του ελληνικού ζητήματος.

Είπε με απλά λόγια αυτό που πλέον αντιλαμβάνονται όλοι, πολιτικοί και τεχνοκράτες, στις Βρυξέλλες, στη Φραγκφούρτη και στην Ουάσιγκτον, ότι δηλαδή η θεραπεία-σοκ που εφαρμόστηκε στη χώρα μας με το μνημόνιο είχε σοβαρές παρενέργειες που οδήγησαν σε βαθιά ύφεση την ελληνική οικονομία, προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις τον φόβο για το μέλλον, ακόμη και τον πανικό, στους απλούς πολίτες.

Η κυρία Μέρκελ είπε αυτό που θα έπρεπε να υποστηρίζουν όλοι οι έλληνες πολιτικοί διεκδικώντας μια λύση-«πακέτο» από την Ευρώπη που θα βοηθήσει να οδηγηθεί η ελληνική οικονομία με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση χρέους, χωρίς να αφήνει πίσω της θύματα, χιλιάδες ανέργους και περισσότερους φτωχούς.

Περισσότερα

No comments: