Wednesday, April 27, 2011

Τι προβλέπουν 10 οίκοι για το ελληνικό χρέος

Το Βήμα
27 Απριλίου 2011

Παρά τις συνεχιζόμενες προς το αντίθετο διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΔΝΤ, που τονίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα πως μία αναδιάρθρωση θα είχε πιθανότατα μεγαλύτερες συνέπειες από την κατάρρευση της Lehman Brothers αγορές και αναλυτές δείχνουν να προεξοφλούν ότι η χώρα μας θα αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου βρέθηκε εξάλλου σε νέο ιστορικό υψηλό στο 23,65%, με την αντίστοιχη απόδοση του 10ετούς να κινείται στο απαγορευτικό 15,06%.

«Από πιστωτικής πλευράς, ίσως η Ελλάδα είναι μια «κακή» εταιρεία με κακή κεφαλαιακή δομή. Κανονικά, μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι τέτοιες εταιρείες χρεοκοπούν. Ωστόσο, δεν σημαίνει πάντα ότι έτσι συμβαίνει», εκτίμησε η JP Morgan επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχει ένας αξιόπιστος ισχυρισμός ότι η αναδιάρθρωση «δεν σε πάει πολύ μακριά και ότι όσο η Ελλάδα συνεχίζει να έχει ένα τεράστιο πρωτογενές έλλειμμα, το χρέος της παραμένει σε εκρηκτικό μονοπάτι». Η αναδιάρθρωση παρατηρεί, έχει κάποιο ρόλο να παίξει σε ένα περιβάλλον όπου οι γραμμές μεταξύ του ρίσκου ρευστότητας και του ρίσκου χρεοκοπίας έχουν μπερδευτεί εντελώς.

Περισσότερα

No comments: