Thursday, April 28, 2011

Απαγορεύονται οι προβλέψεις;

του Τάκη Μίχα

Protagon.gr

28 Απριλίου 2011

Περιλαμβάνει η ελευθερία του λόγου το δικαίωμα να κάνεις λανθασμένες προβλέψεις και να εκφράζεις την άποψη σου για τις μελλοντικές εξελίξεις; Ναι, αν είσαι χαρτορίχτρα, αστρολόγος, μαρξιστής, πολιτικός, παπάς ή πολιτικός συντάκτης. Όχι, αν τυχαίνει να είσαι τραπεζικό στέλεχος. Αυτό είναι το συμπέρασμα που θα πρέπει να εξάγει κανείς από την υστερική αντίδραση των ελληνικών αρχών στο περίφημο email περί αναδιάρθρωσης.

Όπως είναι γνωστό πρόσφατα ένας τραπεζικό στέλεχος έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στους πελάτες της τράπεζας στους οποίους επεσήμαινε το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί η φημολογία για επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ότι αυτή μπορούσε να γίνει και το περασμένο σαββατοκύριακο. Η αντίδραση από τις ελληνικές αρχές, μιας χώρας της ΟΝΕ που μάλιστα αποζητά ξένες επενδύσεις δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την Ζιμπάμπουε του Μουγκάμπε: Εισαγγελείς, περιπολικά, σειρήνες συνομωσιολογια κτλ.

Ερώτημα: Απαγορεύονται οι λανθασμένες προβλέψεις στην Ελλάδα; Αν ναι τότε πρώτα απ' όλα θα πρέπει να συλληφθούν αμέσως όλοι οι χιλιαστές με τις γνωστές απόψεις τους για το τέλος του κόσμου. Η επόμενη ομάδα που θα πρέπει να συλληφθεί πάραυτα είναι οι μαρξιστές που τα τελευταία 200 χρόνια δεν έχουν πάψει να επαναλαμβάνουν την πρόβλεψη για την επικείμενη κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος και την έλευση της αταξικής κοινωνίας(μπορείτε να φαντασθείτε πόσα χρήματα θα είχε χάσει κάποιος αν όλα αυτά τα χρόνια βάσιζε την επενδυτική του στρατηγική στις προβλέψεις των μαρξιστών;) Και φυσικά η επόμενη ομάδα που θα πρέπει να περάσει από τα κρατητήρια είναι οι ιερωμένοι με τις τακτικότατες προβλέψεις από τον άμβωνα για την έλευση της «Βασιλείας των Ουρανών».

Περισσότερα

No comments: