Friday, May 27, 2011

Το κρίμα στο λαιμό σας αν γίνουμε Αργεντινή!

του Αντώνη Καρακούση

Το Βήμα

27 Μαΐου 2011

Οι περισσότεροι συνεχίζουν να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων. Δεν κατανοούν ότι η χώρα μας, η πατρίδα μας, βρίσκεται μπροστά σε ένα χρηματοδοτικό κενό, ότι κινδυνεύει να ξεμείνει από χρήματα και απειλείται με αυτό που οι τραπεζίτες περιγράφουν ως «αιφνίδιο θάνατο».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ευθέως ότι εκ του καταστατικού του και στον βαθμό που αναφύονται πιστωτικοί κίνδυνοι δεν μπορεί να δώσει το μερίδιό του για την πέμπτη δόση του δανείου. Και οι ευρωπαίοι εταίροι μας μετέδωσαν στον κ. Παπανδρέου ότι αν δεν λάβουν εγγυήσεις εθνικού επιπέδου, με τη συναίνεση των κομμάτων θα δεν θα καλύψουν τα χρήματα που αναλογούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας και άλλες δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένες να πληρώσουν αν τα δικά μας κόμματα δεν συναινέσουν στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την οποία αν δεν βγει καπνός η χώρα θα κινδυνεύσει με ''ατύχημα'' πρώτου μεγέθους, να βρει τοίχο και να πέσει.

Περισσότερα

No comments: