Monday, May 16, 2011

Ευρωκομισάριος δεν αποκλείει νέο πακέτο διάσωσης

Το Βήμα
16 Μαΐου 2011

Αναφορά στην ελληνική κρίση χρέους έκανε στη συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt ο επίτροπος για την Ενέργεια Γκύντερ Ετινγκερ. Τα σχετικά με την Ελλάδα σημεία της συνέντευξης με τίτλο «Για δεκαετίες ακόμα ρεύμα από ατομική ενέργεια» είναι τα ακόλουθα.

– Κύριε Oettinger, η Ανγκελα Μέρκελ είπε τη χαρακτηριστική φράση: Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη. Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο;

«Βιώνουμε μια δημοσιονομική κρίση κρατών. Το ευρώ θα συνεχίσει να υφίσταται, όταν επιτευχθεί διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης σε όλες τις περιοχές. Συνιστώ τη δραστική μείωση των κρατικών αρμοδιοτήτων».

– Με τον τρόπο αυτό οι κυβερνήσεις θα οδηγήσουν τους πολίτες τους στα οδοφράγματα. Κοιτάξτε την Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση διανύει αξιόλογη πορεία. Η δημοσιονομική προσαρμογή μπορεί να υλοποιηθεί τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό που λείπει είναι τα εκσυγχρονιστικά και αναπτυξιακά προγράμματα. Χρειαζόμαστε ένα νέο ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πακέτο για τα κράτη-μέλη, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι ανταγωνιστικά. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες αξίες: στους τομείς της τεχνικής, των υπηρεσιών, της βιομηχανίας».

Περισσότερα

No comments: